Kahvila Sävy specialtykahvin sanansaattajana!

Specialtykahvien ystäville Kahvila Sävy on yksi Helsingin kahviskenen kulmakivistä. Jokainen tietää minne mennä, jos Kalliosta haluaa hyvää kahvia.

Ennen kahvilan omistajiksi ryhtymistä Sanni ja Aleksi Kuusijärvi opiskelivat kauppakorkeakoulussa Turussa. Sanni ei tiennyt kahveista mitään, mutta Aleksi työskenteli Cafe Artissa ja oli paljon tekemisissä Turun Kahvipaahtimon Juhani Haahdin kanssa. Aleksin kautta Sanni oppi kahveista ja eri kahvien maistelun myötä myös Sanni kiinnostui alasta.

Sanni kertoi, että hänen ja Aleksin toiset treffit olivat itse asiassa Sävyssä, kun he lähtivät Turusta käymään Helsingissä. Vuoden päästä Juhani kertoi, että Sävy on myynnissä ja Sanni innostui ajatuksesta. Sen innostuksen myötä tuli muutto Helsinkiin ja oman yrityksen pyörittäminen alkoi.

Omaleimainen Sävy muokkautui pikku hiljaa uusien omistajiensa näköiseksi. Sanni paljastaa myös, että tulossa on hieman isompi remontti, jolloin vanhoja pintoja hieman kunnostetaan.

Hyvä raaka-aine + ammattitaito = <3

Mitä se hyvä kahvi sitten on? Sävyn omistajat Sanni ja Aleksi ovat osakkaina myös Good Life Coffee Roasters -paahtimossa. Paahtimo etsii raakakahvivalikoimista parhaimmat ja mielenkiintoisimmat ja paahtoprofiilit suunnitellaan kahvin ominaista laatua kunnioittaen. Näiden kahvien lisäksi Sävystä voi löytää papuja ulkomaisilta vierailevilta paahtimoilta. Esimerkiksi nyt hyllystä löytyy erä Heart Roastersin kahveja.

Suurin osa kahveista tulee Nordic Approachin kautta. Joillakin tiloilla he ovat myös itse käyneet ja läpinäkyvyys sekä avoin toiminta ovat tärkeät kriteerit kahvien ostossa.

Hyvän raaka-aineen lisäksi tarvitaan ammattitaitoiset baristat, jotka osaavat käsitellä laadukkaita papuja. Sävy on tunnettu myös osaavasta henkilökunnasta ja mainetta on niitetty alan kilpailuissakin. Vuonna 2016 Sanni voitti Cup Tastersin Suomenmestaruuden, josta seuraavana vuonna Sävystä tuttu Tiina Xavier nappasi voiton. Vuonna 2017 kahvila sai myös toisen Suomenmestarin, kun Aleksi uutti tiensä Brewers Cupin voittoon.

Millaisena Sanni näkee kahvilayrittäjän näkökulmasta Helsingin baristojen ammattitason? Onko osaavia baristoja helppo löytää?
Sanni toteaa, että taitavien baristojen löytäminen on aika haastavaa ja samat naamat pyörivätkin eri paikoissa. Usein baristat täytyy kouluttaa itse ja tärkein kriteeri rekrytoidessa onkin hakijan kiinnostus ja intohimo alaa kohtaan. Sanni uskoo, että yrittäjänä voi aina parantaa ja samanlaista ajatusmaailmaa kaivataan myös työntekijältä. Kahvila Sävy pyrkii tarjoamaan mahdollisimman hyvät puitteet sille, että baristan ammatti on kiinnostava ja että siihen voi upota syvemmälle ja syvemmälle.

 

”Ei tarvitse olla tietyntyyppinen ihminen tullakseen meille. Kahvi on kaikille.”

 

Kahvila Sävyssä halutaan olla edelläkävijöitä sen suhteen, millaista kahvia juodaan, painottaen laatua. Myös sitä halutaan tuoda esille, että erikoiskahvit voivat olla helpostilähestyttäviä ja että ne on tarkoitettu kaikille. Läpinäkyvyys on myös tärkeää ja se, että asiakkaatkin tietävät, mitä kupissa on ja mistä sen sisältö on peräisin. Läpinäkyvyys ja kestävyys näkyvät kahvilalla myös muissa tuotteissa, kuten maidossa, joka tulee nykyään Heikkilän tilalta.

 

Kahvinviljelijät Ricardo ja Carlos tulivat Costa Ricasta käymään Kahvila Sävyssä.

Maanantaina 22.10.  klo 16-18 Kahvila Sävyssä maistellaan Good Life Coffee Roastersin kahveja! Paahtimon oman tuotannon lisäksi luvassa on myös ainakin Heart Roasterin kahveja ja Nordic Roaster Forum -paahtokisan voittaneen Tim Wendelboen voittokahvi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *