Kahvicocktaileja ja Aeropress-elokuvan Suomen ensi-ilta

Yksi kahviviikon odotetuimmista tapahtumista oli Robert Paulig Roasteryn ja Pernord Ricard Finlandin järjestämät Uutettu Cocktail -koulutus Pernord Ricard Finlandin toimiston koulutustiloissa ja Aeropress -elokuvan Suomen ensi-iltanäytös Barista Date Night – tapahtumassa Groteskin baarissa.

Pernord Ricard Finlandin Pekka Välitalo

 

Jarkko Issukka Robert Paulig Roasterylta tuntee sekä kahvit että cocktailit

Koulutuksessa opimme lyhyesti cocktailien historiasta. Tiesitkö, että cocktail on määritelty ensimmäisen kerran paperille vuonna 1806 The Balance & Columbian Repository -lehdessä? Lehdessä kirjoitettiin, että cocktail koostuu alkoholijuomasta, sokerista, vedestä ja bittereistä.
Puhuimme myös siitä, mitä cocktailit ovat nykypäivänä ja mikä ero on asiakaspalvelulla ja houstaamisella. Mielenkiintoisia asioita olivat myös makumolekyylit. Tiesitkö, että sianmaksalla ja orvokilla on samat makumolekyylit, mutta vain eri järjestyksessä?

Teorian jälkeen pääsimme maistelemaan eri menetelmillä uutettuja kahveja ja niihin varioituja kahvidrinkkejä. Uuttotekniikat ovat baarimestareiden käyttämiä ja nyt testasimme, miten ne toimivat kahvin kanssa. Onko tullut mieleen, että sous videllä voisi uuttaa kahvia? Jos ei, niin lopputuloksen puolesta kyllä kannattaisi! Aikaa uuttamiseen toki kuluu, mutta leppoisampien aamujen kahviksi tämä sopisi hyvin.

Sous Vide Kahvi 70c
500g vettä (70°C)
31g kahvia french press-jauhatuksella
27min uutto

Kokeilimme Sous Vide Kahvista myös kahta eri drinkkiä, Sous Vide Irish Coffeeta ja Sous Vide Kahvi-Carilloa.

Toiset uuttomenetelmät olivat kermasifoni ja lopuksi kahvi-ihmisille tuttu Aeropress. Kermasifoni taittui nopeampien uuttojen Rapid Infusion -kahveiksi, joista testasimme sekä kylmiä juomia Rapid Infusion Cold Brew ja Cold Fashioned että kuumia juomia Rapid Infusion Kahvi ja Rapid Infusion Irish Coffee.

Maistelun kruunasi Aeropressilla tehty Aero-ish Coffee. Tuleeko tästä uusi hitti?

Aero-ish Coffee
4cl Jameson
1cl/6g sokeria
12g kahvia
120g vettä (95°C)

Robert Paulig Roastery teki Helsingin Kahviviikkoa varten oman paahdon. Pussista löytyy ruandalaisia papuja.

 

Koulutuksessa saimme esimaistiaisia cocktaileista, joita tarjoiltiin Barista Date Night -elokuvaillassa. Kuvassa Pekka valmistaa Aeropressilla Aero-ish Coffeeta.

Popcornia ja kahvidrinkkejä. Paras leffakattaus ikinä!

 

Iltaa varten luodusta drinkkilistasta löytyivät juomat Aero-ish Coffee, Cold Fashioned ja Cafe Milano.

 

Kahviviikko kiittää Robert Paulig Roasterya ja Pernord Ricard Finlandia yhteistyöstä ja tapahtumien järjestämisestä!

Mikäli kiinnostus heräsi kahvidrinkkikoulutuksiin, Jarkko ja Pekka lupailivat, että sellaisia voidaan järjestää jatkossakin!

Kuvat Antero Semi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *