Kaffecentralen – kahvilaitteita ja italialaisia espressoja

Kun ystävä laittaa aamulla hätäviestin, että kahvintekolaitteesta on yksi osa kateissa (”auta”), niin mitä voi ystävälle vastata? Että todennäköisesti apu löytyy helpoimmin kävelemällä lähimpään Kaffecentralenin myymälään.

Kaffecentralen on tunnettu italialaisista espressoistaan ja kahvitarvikkeistaan. Heidän valikoimista löytyy myös monen eri suomalaisen paahtimon kahveja. Apua heiltä saa harrastajien lisäksi ammattilaisetkin, sillä Kaffecentralenilta saa laitteita ja huoltopalveluita ravintoloihin ja kahviloihin.

Kaffecentralenin syntyminen alkoi 1990-luvun loppupuolella. Silloiset omistajat toivat kahvia omiin ravintoloihin Italiasta. Espressoa ei siihen aikaan juurikaan ollut saatavilla. Omistajaperheillä oli monia ravintoloita ja hiljalleen naapuriravintoloitsijat alkoivat kolkutella ovia ostaakseen heiltä kahvia. Vuonna 2001 Kaffecentralenin nimi otettiin käyttöön ja avattiin ensimmäinen myymälä Yrjönkadulle. Yrityksen toimitusjohtaja John Söderlund kertoo, että he olivat silloin hieman aikaansa edellä, eikä markkinoita heidän tuotteilleen vielä kunnolla ollut. Noin vuoden päästä myymälä suljettiin ja yritys siirtyi Punavuoreen toisen liikkeen tiloihin.

 

 

Vuonna 2007 Kaffecentralen muutettiin omaksi yritykseksi ja he alkoivat panostaa enemmän HoReCa-puolen toimintaan. Sitä kautta yritys sai jalansijan Suomen kahviskenessä. Kaffecentralen alkoi maahantuoda La Marzocco -laitteita ja he ovatkin toimineet laitesponsoreina mm. SCA Finlandin järjestämissä alan kilpailuissa. Kaffecentralen on ollut kahvialan yhdistysten toiminnassa mukana ja he ovat tukeneet SCA Finlania usean vuoden ajan.

John kertoo, että Kaffecentralenilla pyritään olemaan innovatiivisia ja tuomaan uusia laitteita ja – ”kahviratkaisuja”. Yksi yrityksen sydäntä lähellä olevista asioista on puhtaus. John toteaakin, että on super tärkeää pitää laitteet puhtaana, jotta saadaan maut irti kahvista. ”Laadussa puhtaus on A ja O.” Kaffecentralen toimiikin maahantuojana Urnexille, joka tekee puhdistusaineita ja -välineitä kahvilaitteille.

Kaffecentralenin kehitys on ollut jatkuvaa nousua. Nykyään he palvelevat noin 300 kahvila ja ravintolaa. Pääpaino on pääkaupunkiseudulla, Turussa ja Tampereella, mutta heillä on asiakkuuksia myös Rukalla asti.

Nykyään heillä on myös oma 11 hengen PRO-tiimi, joka vastaa yrityskaupasta ja oma paahtimo brändinimellä Rost&Co.

Tulevaisuuden visioista John valottaa, että laatu ja paikallisuus ovat ehdottomia kriteerejä. Kahvikulttuurin dynaaminen kehitys on tärkeää. Kaffecentralen tekee yhteistyötä eri paahtimoiden kanssa, ja heille tämä yhteistyö onkin tärkeää. Sillä taataan asiakkaalle paras lopputulos. Myös koulutuksiin halutaan panostaa ja tänä päivänä heillä onkin 2-4 koulutusta joka viikko.

”Espresso on heräämässä henkiin uudestaan – neljäs aalto tulossa hitaasti mutta varmasti”

Asiakaskunnassa näkyy, että espressot ovat alkaneet kiinnostaa enemmän. Suomalaiset ovat perinteisesti suodatinkahvin suurkuluttajakansaa, mutta kulttuuri kehittyy ja myös muut tavat juoda kahvia kiinnostavat.

John uskoo, että paikallisuus ja sertifioidut tuotteet tulevat olemaan tärkeitä asioita tulevaisuudessa. Sertifikaateissa on paljon ongelmia ja ne ovat menettäneet hyvää mainettaan. John näkee serfioinnit haasteena, mutta myös mahdollisuutena. Ymmärrettävyys, todennettavuus ja läpinäkyvyys on oltava selkeästi esillä. Läpinäkyvät toimintamallit ja rahaketjut olisivat oltava kaikkien nähtävillä.

 

Kaffecentralen on lanseerannut omat Espressopäivät! Kahviviikon aikana Kaffecentralenilla on ollut erilaisia tarjouksia ja nyt lauantaina Fredrikinkadun myymälässä pääsee maistelemaan ja vertailemaan jauhatuksen vaikutuksia kahviin. Mitä eroa on valmiiksi jauhetulla ja vastajauhetulla kahvilla? Maistatukset myymälässä klo 12, 14 ja 16.
Myös La Marzoccon Linea Mini -espressolaite on esittelyssä ja sitä voi kokeilla opastuksen kanssa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *