Ensimmäisen Moccamaster SM-kilpailun voittajaksi tiimi Baarista!

 

Maailman ensimmäiset kansalliset Moccamaster mestaruuskilpailut käytiin lauantaina 27.10.! Kahdentoista kilpailijasta/joukkueesta valittiin yksi Suomenmestaritiimi, joka on historiassa ensimmäistä laatuaan. Iltaan mahtui paljon käänteitä ja tiivistä tunnelmaa. Lopulta ensimmäisiksi Moccamaster mestareiksi kruunattiin tiimi Baarista, eli Mikko Peura ja Maria Lemberg!

Kilpailuissa mukana olivat Slurp ja Moccamaster.

 

Kisakahvi oli mysteerikahvi, josta kilpailijoille ei kerrottu mitään. Kilpailun jälkeen paljastettiin, että kyseessä oli Kaffa Roasteryn kenialainen Karindundu AB.

Kisakeittimenä oli Moccamaster KBGC982. 

 

Kahvipapujen seulontaa. Joillekin kisaajille suodatettaviksi kelpasivat vain parhaat.
Upeat tuomarimme ovat kaikki rautaisia kahvialan ammattilaisia: Kaffa Roasteryn paahtaja ja kouluttaja Jonna Korhonen, Robert Paulig Roasteryn perustaja ja ikuinen visionääri Robert Paulig ja kahvialan supertaituri Antti Luukkonen Slurpilta.
Tuomareiden käyttämät pistetaulukot. Tehtävä ei tosiaankaan ollut helppo, mutta 12 kahvin joukosta löytyi erottuva kärkikolmikko!
Robert Paulig seuraa Local Coffee Scientists -tiimin harjoittelua.
Tuomareiden arvioinnin jälkeen kisakahvien cupping-pöytä avattiin yleisölle.
Kärkikolmikkoa odotti yllätys, kun palkintojen sijaan he saivatkin toisen kierroksen kahvit! Tällä kertaa kyseessä oli Holmen Coffeen blendi Holmen Havana.
Kärkikolmikkoon päässyt Mokkamaisterit-tiimi aloittelevat finaalikierroksen treeniaikaansa.
Tiimi Baarista keksi keittää ensin vettä suoraan pannuun ja tehdä ensimmäisen kaadon pannulla!
Palkinnoissa oli kultainen Acaia Pearl -vaaka, Moccamasterin lahjakortti, jolla kumpikin voittajista voi valita haluamansa keittimen, Moccamaster kirja, Slurpin kahvielämys puoleksi vuodeksi ja Kahviviikon puolesta lahjakortti Ravintola Gröniin.
Illan päätteeksi voittajiksi julistettiin Baarista!

 

Helsingin Kahviviikon puolesta haluamme kiittää kaikkia osallistujia ja teitä, jotka tulitte paikan päälle pitämään kisahenkeä yllä! Lisäksi suuret kiitokset meidän tuomareille, Slurpille ja Mokkamasterille!

Mitä sanotte, olisiko meillä tulevaisuudessa myös Moccamaster MM-kilpailut…?

 

Kuvat Jaakko Kumpula, Instagram Kjjaakko

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *